Zes voordelen om een dakkapel of nokverhoging te plaatsen:

wbb dakkapellen - waarom een dakkapel - Vrouw in raam

Extra leefruimte

Snel gerealiseerd

Meer licht en natuurlijke warmte

Huis wordt mooier en meer waard

Lagere hypotheeklasten

Besparen op uw energierekening

Met het plaatsen van een dakkapel benut u beter de ruimte die onder het schuine gedeelte van het dak verloren gaat.

 • Daar waar u niet meer normaal rechtop kunt staan, zult u alleen nog benutten als opslagruimte. In een normaal huis met een normaal hellend dak (33 - 45 graden) gaat het al gauw om 15 - 20 m2 dat verloren gaat. Is de hoek van het dak nog kleiner, dan is vaak de gehele ruimte niet of nauwelijks meer bruikbaar.
 • Ook de ruimte zelf ziet er door het afgeschuinde gedeelte klein en donker uit en zult u er daardoor niet vaak zijn.

Met het plaatsen van een dakkapel worden die loze vierkante meters omgetoverd tot bruikbare ruimte voor dagelijks gebruik, zoals

 • een extra wc- of badkamer,
 • een royale studie- of hobby ruimte,
 • een extra slaapkamer of logeerkamer.

Het effectief te benutten vierkante meters in uw huis neemt toe. En door het ruimtelijke effect oogt en voelt het huis ook ineens een stuk groter.

De keuze voor uitbreiding van het huis komt meestal voort uit bijvoorbeeld gezinsuitbreiding, verandering in werk of verandering in persoonlijke omstandigheden. De uitbreiding dient dan vaak op afzienbare tijd gerealiseerd te worden. Met een prefab dakkapel van wbb dakkapellen is dat snel gerealiseerd. Binnen een paar weken tijd wordt uw dakkapel in onze eigen productiehal gefabriceerd en op de met u overeengekomen datum staat in één dag de dakkapel op uw huis.

Een dakkapel is dus snel te realiseren uitbreiding, zonder dat uw huis of tuin overhoop wordt gehaald.

De plek waar u nu over nadenkt een dakkapel te gaan plaatsen is vaak in gebruik als opslagruimte of rommelhok en daarmee vaak ook niet voorzien van een (dak)raam. Een donkere ruimte die alleen betreden wordt om er wat naar toe te brengen of weg te halen. Ook kan deze plek een bestaande slaap-, kinder-, werk- of hobbykamer zijn, voorzien van een klein (dak)raam en te krap is geworden voor de veranderde behoefte van haar bewoner.

Door het plaatsen van een dakkapel worden deze ruimtes ineens royale kamers met veel ruimte en vooral veel meer daglicht en natuurlijke warmte van de zon.

Onze dakkapellen zijn voorzien van volwaardige houten of kunststof kozijnen (inclusief HR++ beglazing). Daglicht komt hierdoor vol naar binnen, waardoor de ruimte licht, ruim en behaaglijk oogt en aanvoelt. U heeft er een volwaardige kamer bij gecreëerd!

Dit argument wordt vaak niet genoemd. Ten onrechte, want uw huis ziet er namelijk na de plaatsing aan de buitenkant royaler en aantrekkelijker uit. Leuk voor uzelf en voor uw buurtgenoten (de wijk gaat er indirect er immers ook nog op vooruit!) maar nog veel belangrijker voor potentiële nieuwe kopers (als de tijd om door te stromen is aangebroken).

Uw huis zal door de taxateur hoger gewaardeerd worden omdat:

 • de totale "woonoppervlakte" van de woning is toegenomen.
 • er is geïnvesteerd in het huis (zeer belangrijk voor makelaars en taxateurs)
 • het huis is van binnen lichter en ziet er aan de buitenkant aantrekkelijker en royaler uit.

Het plaatsen van een dakkapel is een investering in uw huis. Dat uit zich op twee manieren:

 • Uw woning wordt fysiek gezien iets groter.
 • Uw woning wordt financieel gezien meer waard. U voegt namelijk waarde toe aan uw huis (de aankoopwaarde van de dakkapel)

En zo kijken hypotheekverstrekkers er ook naar. Bij het aangaan van een "aanvullende" hypotheek op de woning of bij het aangaan van een vervolghypotheek (aan het einde van de rentevastperiode) kunt u door deze waardetoevoeging in een ander tariefklasse terechtkomen, waardoor een lagere hypotheekrente mogelijk wordt.

Kortom: Het plaatsen van dakkapel kan (op termijn) resulteren in een verlaging van hypotheeklasten.

Zeker bij de wat oudere woning zal bij het plaatsen van een dakkapel de isolatiewaarde aanmerkelijk toenemen.

Onze dakkapellen zijn namelijk standaard voorzien van polyurethaan isolatieblokken en HR++ beglazing. Deze beide innovatieve en hoogwaardige isolatiemaatregelen zorgen samen voor een zeer hoge isolatiewaarde (RC van boven de 6). En daarmee neemt de isolatiewaarde van ruimte met dakkapel dus toe ten opzichte van diezelfde ruimte zonder dakkapel.

Gevolgen van een hogere isolatiewaarde zijn:

 • De ruimte voelt aangenamer aan zowel in de winter als in de zomer.
 • U hoeft minder te verwarmen.

Kortom: U gaat dus besparen op uw energierekening na plaatsing van een dakkapel !