Waardevermeerdering dakkapel

wbb-dakkapellen - waardevermeerdering door dakkapel

Waardevermeerdering door plaatsen dakkapel

Uw huis wordt meer waard door het plaatsen van een of meerdere dakkapellen. Het plaatsen van een dakkapel is een investering voor zowel de korte termijn als voor op de lange termijn. De woonoppervlakte van uw huis wordt effectief veel groter én uw huis wordt direct meer waard. Deze waardevermeerdering van uw huis door het plaatsen van een dakkapel is dus enorm aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Voordelen plaatsen dakkapel

Over de voordelen van het plaatsen van een dakkapel hebben we al veel geschreven. In de volgende blogs kunt u dit nog eens rustig nalezen:
- 7 voordelen bij het plaatsen van een dakkapel
- Kosten dakkapel versus meerwaarde?
- Dakkapel goed voor energierekening

In deze en andere blogs op onze website attendeerden we u al op deze de waardevermeerdering. We zetten ze hieronder nog eens op een rijtje:

  1. Uw huis wordt mooier en meer waard
  2. Hogere taxatiewaarde
  3. Lagere hypotheeklasten
  4. Beter energielabel

Ad 1: Uw huis wordt mooier en meer waard

Dit argument wordt vaak niet genoemd. Ten onrechte, want uw huis ziet er namelijk na de plaatsing aan de buitenkant royaler en aantrekkelijker uit. Leuk voor uzelf en voor uw buurtgenoten (de wijk gaat er indirect er immers ook nog op vooruit!) maar nog veel belangrijker voor potentiële nieuwe kopers als de tijd om door te stromen is aangebroken.

Ad 2: Hogere taxatiewaarde

Uw huis zal door de taxateur hoger gewaardeerd worden omdat:

  • de totale "woonoppervlakte" van de woning is toegenomen.
  • er is geïnvesteerd in het huis (zeer belangrijk voor makelaars en taxateurs)
  • het huis is van binnen lichter en ziet er aan de buitenkant aantrekkelijker en royaler uit.

Ad 3: Lagere hypotheeklasten

Zoals hierboven reeds genoemd is het plaatsen van een dakkapel een investering in uw huis. Dat uit zich op twee manieren:

  • Uw woning wordt fysiek gezien iets groter.
  • Uw woning wordt financieel gezien meer waard. U voegt namelijk waarde toe aan uw huis (de aankoopwaarde van de dakkapel)

En zo kijken hypotheekverstrekkers er ook naar. Bij het aangaan van een "aanvullende" hypotheek op de woning of bij het aangaan van een vervolghypotheek (aan het einde van de rentevastperiode) kunt u door deze waarde toevoeging in een ander tariefklasse terechtkomen, waardoor een lagere hypotheekrente mogelijk wordt.

Ad 4: Beter energielabel

Zeker bij de wat oudere woning zal na het plaatsen van een dakkapel de isolatiewaarde aanmerkelijk toenemen.

Onze dakkapellen zijn namelijk standaard voorzien van polyurethaan isolatie en HR++ beglazing. Deze beide innovatieve en hoogwaardige isolatiemaatregelen zorgen samen voor een zeer hoge isolatiewaarde (RC van boven de 6). En daarmee neemt de isolatiewaarde van ruimte met dakkapel dus toe ten opzichte van diezelfde ruimte zonder dakkapel.

In combinatie met andere energiebesparende maatregelen kan het plaatsen van een dakkapel leidden tot een betere energielabel voor uw woning.

Samenvattend

Het investeren in een dakkapel is absoluut de moeite waard. Zowel op de korte als op de langere termijn levert het alleen maar voordelen op. Daarnaast oogt uw woning ook nog eens een stuk fraaier.

Bronnen:
- Duurzaamheidskompas: https://duurzaamheidskompas.nl/blogs/duurzaam-dakkapel-plaatsen/
- wbb-dakkapellen – waarom een dakkapel: https://wbb-dakkapellen.nl/waarom-dakkapel/

 

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!