voorbeeld plaatsing, deel 2

Voorbeeld plaatsing dakkapel in woord en beeld, deel 2

 

Voorbeeld plaatsing dakkapel, deel 1

Onze vorige blog "Voorbeeld plaatsing dakkapel in woord en beeld" was deel 1 van het in woord en beeld laten zien hoe een plaatsing van een dakkapel bij een klant in Vleuten gebeurd. De voorbereiding bij ons en bij de klant start eigenlijk al een dag eerder: het prepareren. Op de dag zelf wordt voor dag en dauw de dakkapel opgehaald en rijden de monteurs met de dakkapel op de aanhanger naar de klant. In onze blog lieten stap voor stap zien hoe dat in zijn werk ging. We eindigden de blog met de aankomst van de kraan en het afvoeren van het restmateriaal.
In deze blog dus het vervolg.

Het optakelen en plaatsen van de dakkapel

Met behulp van lange en brede singels wordt nu de dakkapel van de aanhanger gehesen en naar het gat gemanoeuvreerd. Heel langzaam wordt de onderkant van de voorzijde van de dakkapel naar zijn definitieve plek op de onderste gording geplaatst. Zodra dit op de millimeter nauwkeurig is gedaan, wordt de onderkant met lange schroeven gefixeerd op de gording. De dakkapel hangt nog steeds in de singels. Aan de bovenzijde, nabij de nok, is dan nog steeds een ruime opening zichtbaar. Vervolgens laat de kraan de dakkapel de singels nog wat verder vieren zodat de opening kleiner wordt. Zodra de voorzijde ook verticaal waterpas staat, worden de wangen (de zijkanten) gefixeerd met lange schroeven.

wbb-dakkapellen - klaarmaken voor het ophijsen
wbb-dakkapellen - Dakkapel wordt geprepareerd voor het ophijsen
wbb-dakkapellen - Dakkapel in de banden omhoog
wbb-dakkapellen - Dakkapel hangt nu voor de opening in het dak
wbb - dakkapellen - Onderzijde dakkapel wordt als eerste nauwkeurig geplaatst
wbb-dakkapellen - Dakkapel staat nu volledig op het dak en wordt gefixeerd met schroeven

De singels worden verwijderd en daarna wordt ook de bovenzijde gefixeerd. De dakkapel staat nu netjes horizontaal én verticaal waterpas!

De kraan is nu ook verder niet meer nodig en kan vertrekken.

 

Afwerken aan de buitenzijde

Het afwerken aan de buitenzijde houdt in dat de loodvervangers nu met een warme fohns op hun plek worden gekleefd en aangeklopt in de vorm van de dakpannen. Aan de bovenzijde worden de laatste dakpannen ook weer op hun plaats gelegd. Zodra alle loodvervangers rondom zijn aangebracht en aangeklopt is in principe de dakkapel al regendicht. Maar we zijn er nog niet!

wbb-dakkapel - dakkapel geplaatst en gefixeerd
wbb-dakkapellen - loodvervangers aanbrengen
wbb-dakkapellen - Loodvervangers vastkleven aan de dakpannen

Lunch

Vaak is het nu wel zo rond lunchtijd en zal de aandacht van de plaatsingsploeg even hier naar uit gaan.

 

Afwerken aan de binnenzijde

De binnenzijde wordt nu verder afgewerkt. Dit houdt in dat er industriële Pur-schuim wordt gespoten op de plekken die opgevuld moet worden. Na uitharding worden de overtollige of uitpuilende Pur-schuimresten verwijderd.

Afhankelijk van de gevraagde accessoires worden die nog getest op werking. Bijvoorbeeld bij rolluiken testen we de elektrische werking. We monteren deze bediening echter niet.
Zie onze separate informatiepagina "binnenafwerking dakkapel" over wat we wel en niet bij de afwerking aan de binnenzijde van de dakkapel doen en wat daarvoor de redenen zijn.

 

Klaar!

De dakkapel is nu klaar. Het plaatsingsteam ruimt alle gebruikte gereedschappen en materialen op en restanten van materiaal en verdere rommel wordt aangeveegd.
Vervolgens volgt de nabespreking met de klant waarbij we controleren of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen. Indien zo afgesproken volgt het afrekenen en neemt de plaatsingsploeg afscheid.

 

Afronding

Eind mei hopen wij met een derde en laatste deel te komen van deze plaatsing. De betreffende klant heeft dan de verbouwing van de zolder achter de rug en mogen wij van deze klant een kleine fotorapportage maken van het eindresultaat!

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!