Vervang in slechte staat verkerende dakkapellen door moderne duurzame exemplaren

wbb dakkapellen - dakkapel in slechte staat - Woerden

Vervang in slechte staat verkerende dakkapellen door moderne duurzame exemplaren

Hierboven een voorbeeld van een dakkapel in zeer slechte staat. En voor de goede orde: deze is niet van ons (wbb-dakkapellen) afkomstig. Naar deze dakkapel is jaren niet meer omgekeken. Ons advies aan de eigenaren is dan ook deze dakkapel zo snel mogelijk te vervangen door een moderner en duurzamer exemplaar.
Zo op het eerste oog denkt u wellicht dat met een grondige schilderbeurt al een klein wonder kan worden verricht, maar helaas, dit is schijn. Er is meer aan de hand met deze dakkapel dat vervanging toch echt tot de enige zinvolle oplossing maakt.

 

Wat is er mis met deze dakkapel?

Met bovenstaande dakkapel is veel mis:

  1. De verf van deze houten dakkapel heeft al jaren geen onderhoud gezien. Het onderliggende hout heeft geen beschermende laag meer om weerstand te bieden tegen weersinvloeden. Met name de liggende delen zijn er erg slecht aan toe. Hoogstwaarschijnlijk zal op diverse plekken de houtrot al zijn ingetreden en mogelijk heeft dit ook al tot lekkages geleid.
  2. De wangen (zijkanten) zijn met zink bekleed. Dit geeft op zich een goede bescherming, echter is er al sprake van een aangebrachte reparatie, een zwarte dunne streep die meer aan een scheurtje doet denken.
  3. De loodslabben bij de zijwangen lijken van recentere datum en zien er redelijk uit, maar de loodslabben aan de onderzijde zien er niet goed uit en zijn hier en daar gescheurd.
  4. De ramen zijn van enkel glas; het beslag is zeer goedkoop en geven geen bescherming tegen inbraak.
  5. Niet te zien, maar uit ervaring weten wij dat een dergelijk dakkapel met simpele glaswol of isolatieplaten is geïsoleerd.

 

Een moderne dakkapel van WBB Dakkapellen

Een moderne dakkapel biedt ten opzichte van een ouder exemplaar (zoals hierboven beschreven) vele voordelen:

  1. Naast de klassieke houten dakkapel, leveren wij ook met kunststof en metaal beklede dakkapellen. Met name de kunststof van HPL of Keralit zijn onze toppers. Met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding is dit door onze klanten de meest gekozen en de best gewaardeerde dakkapel. De metalen (aluminium, zink of zelfs koperen) dakkapel geeft voor een hoger budget een luxueuze uitstraling in combinatie met een perfecte bescherming tegen de weersinvloeden. Onderhoudsvrij en met 15 jaar garantie op de kunststoffen en op de metalen uitvoeringen.
  2. Wij werken al jaren niet meer met loodslabben; wij hebben hier een loodvervanger voor die én betere bescherming biedt tegen lekkages én ook nog eens langer meegaat.
  3. Onze dakkapellen worden standaard geleverd met draai-kiepramen met HR++ glas en veiligheidsbeslag.
  4. Onze dakkapellen zijn bijzonder goed geïsoleerd. De meeste dakkapellen leveren wij met een isolatiewaarde (Rc) van 6.0, maar bij wat oudere woningen volstaat ook een Rc van 3.5 isolatiewaarde, wat budgettechnisch weer aantrekkelijker is.
  5. Diverse optionele accessoires die uw dakkapel verder verfraaien, zoals rolluiken, sunscreens, horren, extra ventilatie enzovoorts.

Meer informatie:

 

Waarom vervangen?

Natuurlijk kunt u uw bestaande dakkapel opknappen, maar realiseer dat een grondige schuur-, plamuur- en verfbeurt alleen een optische verfraaiing oplevert. Moderne dakkapellen zijn duurzaam en onderhoudsvrij, bieden een hoge isolatiewaarde in combinatie met meer lichtinval. Daarmee worden gebruiksgemak en veiligheid op effectieve wijze gecombineerd. Vervanging van een in slechte staat verkerende dakkapel door een modern en duurzame exemplaar levert dus eigenlijk alleen maar voordelen op.
Ons advies is dan ook: vervang in slechte staat verkerende dakkapellen door moderne en duurzame exemplaren. De terugverdientijd is kort en u bespaart op uw energierekening.

wbb-dakkapellen - moderne duurzame dakkapel van kunststof (Keralit)

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!