Moeten zonnepanelen vooraf verwijderd worden?

Vraag:
Is het nodig om vooraf zonnepanelen en zonnecollectoren te laten verwijderen als we een dakkapel willen plaatsen?


Antwoord:

Bij het plaatsen van een dakkapel dient het gedeelte van het dak waar de dakkapel gesitueerd is, inderdaad vóóraf vrijgemaakt te worden van extra aangebrachte constructies zoals zonnepanelen, zonnecollectoren, airconditioners enzovoorts.

Verwijderen van constructies

De zonnepanelen, zonnecollectoren en andere constructies dienen vóóraf aan de dag van plaatsing van de dakkapel verwijderd te zijn!

Terugplaatsen van constructies

Na de dag van plaatsing van de dakkapel kunnen de constructies weer (terug)geplaatst worden.

Ruimte voor constructies

Bovenop de dakkapel is er ruimte om de tijdelijk verwijderde constructies weer terug te plaatsen, maar daarvoor zullen wel aanpassingen noodzakelijk zijn.
Bij zonnepanelen en zonnecollectoren zal in de meeste gevallen slechts een deel van alle panelen teruggeplaatst kunnen worden. Tevens zal er ander bevestigingsmateriaal gebruikt moeten worden om de constructie opnieuw te bevestigen. Ook bedradingen en leidingen zullen in de meeste gevallen aangepast moeten worden.

Neem contact op met de leverancier of aannemer die de panelen of airconditioner bij u geplaatst heeft, om u te laten adviseren over de noodzakelijke aanpassingen en de kosten daarvan.

Intakegesprek

Tip: Geef in het intakegesprek aan dat u zonnepanelen of andere constructies wilt herplaatsen op de dakkapel of dat in de nabij toekomst wilt gaan doen!
Bij het ontwerpen van uw de dakkapel houden we dan qua gewicht en gewichtsverdeling rekening mee. Afhankelijk van gewicht, plaatsing en verdeling van de constructies kan dit leiden tot een meerprijs.

Categorie: Algemeen
Tags: airco, airconditioner, zonnecollector, zonnecollectoren, zonnepananelen, zonnepaneel