Ramen in dakkapellen

wbb-dakkapellen - ramen en kozijnen; mogelijke indelingen

Ramen in dakkapellen

Naast de beslissing een dakkapel te laten plaatsen voor meer ruimte geeft een dakkapel ook meer licht in de ruimte. Daarom bestaat een dakkapel aan de voorzijde uit ramen. Diverse combinaties zijn daarin mogelijk. Zo kan er worden gekozen voor een of meerdere vaste ramen,  of een of meerdere ramen die open kunnen. Er zijn dakkapellen waar ook in de zijkanten (de wangen) vaste ramen zijn aangebracht.

Voordelen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel heeft veel voordelen. Het is een snel te realiseren uitbreiding van de woning met een extra wc of badkamer, een extra slaapkamer voor kind of gast, een eigen werk- of hobbyruimte enzovoorts. Een dakkapel verfraait ook uw huis aan de buitenzijde, zeker als de dakkapel in de juiste stijl wordt uitgevoerd. Daar bovenop stijgt uw huis ook nog eens in waarde, waardoor de gedane investering op termijn zeker wordt terugverdiend.

Een “make over” met een dakkapel

De plek waar een dakkapel meestal wordt geplaatst, is vaak in gebruik als opslagruimte of rommelhok. Daarmee is deze ruimte vaak ook niet voorzien van een (dak)raam. Een donkere ruimte die alleen betreden wordt om er wat naar toe te brengen of weg te halen.
Bestaande slaap-, kinder-, werk- of hobbykamers, voorzien van een klein (dak)raam, zijn vaak te krap geworden door de veranderde behoefte van haar bewoner. Deze ruimtes zijn bij uitstek geschikt voor een “make over”.

Méér lichtinval en méér warmte

Door het plaatsen van een dakkapel worden deze ruimtes ineens royale kamers met veel ruimte en vooral veel meer daglicht. Onze dakkapellen zijn voorzien van volwaardige houten of kunststof kozijnen (inclusief HR++ beglazing). Daglicht komt hierdoor vol naar binnen, waardoor de ruimte licht, ruim en behaaglijk oogt en aanvoelt. U heeft er een volwaardige kamer bij gecreëerd!

Kiep- & draai kozijnen

Wij leveren onze dakkapellen met de kunststof kiep- en draaikozijnen van de merken Rehau en Deceuninck. Daarnaast leveren we ook hardhouten kozijnen van eigen fabricaat (onze specialiteit!).

Zowel de kunststof kozijnen als de hardhouten kozijnen worden geleverd met zeer hoogwaardige HR++ gas gevulde beglazing. Een perfecte combinatie met een hoge isolatiewaarde en hoge lichtdoorlatendheid.

De kozijnen zijn in verschillende breedtes en hoogtes te leveren. Afhankelijk van de totale breedte van de dakkapel kan gekozen worden uit een combinatie van een of meerdere draai-kiepramen, een of meerdere vaste ramen en, als de achterliggende kamerindeling of constructie daarom vraagt, een of meerdere tussenschotten. Onze adviseurs helpen u graag bij het vinden van de meest ideale en optimale combinatie specifiek voor uw situatie.

wbb-dakkapellen - Mogelijkheden ramen en kozijnen, mogelijke indelingen

Ontluchting

In een goed geïsoleerde ruimte is ventilatie essentieel. Bij te goed geïsoleerde ruimtes kan immers condensvorming aan de binnenzijde optreden die op de lange duur tot vochtproblemen kan leiden. Het aanbrengen van voldoende ventilatie is daarom een belangrijk onderdeel in het ontwerp van uw dakkapel. Ontluchting wordt aangebracht door middel van ventilatieroosters in zowel de kiep-draaikozijnen als de vaste kozijnen.

Bronnen:
- Onze "Accessoires"-pagina: https://wbb-dakkapellen.nl/producten/accessoires/
- Leverancier kozijnen (Rehau): https://www.rehau.com/nl-nl/ramen

Laat u adviseren

Bij het uitzoeken van de juiste beglazing van uw dakkapel komt er dus best veel kijken.

Kort samengevat:

  1. De keuze tussen kunststof of hardhouten kozijnen.
  2. De gewenste combinatie van kiep-draai, vaste ramen en eventuele tussenschotten.
  3. Voldoende ventilatiemogelijkheden.

Onze adviseurs helpen hier graag bij. Zij hebben jarenlange ervaring met wat er (technisch) haalbaar is, praktisch goed werkt en er ook nog eens fraai uitziet!

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!