Prefab dakkapel plaatsen of ter plekke laten bouwen?

wbb-dakkapellen - Prefab dakkapel uit eigen fabrikagehal

Prefab dakkapel plaatsen of ter plekke laten bouwen?

Besloten om een dakkapel te nemen om meer ruimte te creëren? Dan wacht u nog de keuze om een prefab dakkapel te nemen of er eentje ter plekke op te laten bouwen. In deze blog zetten wij een aantal argumenten op een rij waarmee u een afgewogen keuze kunt maken.
Zie ook onze blogs:
- 7 voordelen voor het plaatsen dakkapel
- Waardevermeerdering dakkapel
- Kosten dakkapel versus meerwaarde

Kennis en ervaring

Als u kiest voor een lokale aannemer of een vakman die de dakkapel ter plaatse gaat bouwen, dan zal dit in veel gevallen niet zijn specialisme zijn. Bij het bouwen en plaatsen van een dakkapel komt veel specialistische kennis kijken: wettelijke constructieregels, de gewenste isolatiewaarde, het water- en winddicht krijgen, maar ook het correct opvangen van de dakconstructie.
Bij een prefab dakkapel is jarenlange kennis en ervaring verwerkt in de best mogelijke constructie specifiek voor uw situatie.

Op maat gemaakt

Onterecht wordt vaak gedacht dat een prefab dakkapel alleen op basis van standaard maten geleverd kan worden. Maar niets is minder waar: een dakkapel kan geheel naar eigen wensen worden ontworpen en gerealiseerd. In hoogte, breedte, soort materiaal, stijl of vorm van het dak. Meer of minder kiep/draairamen of meerdere kamers (met tussenmuren) die overspannen moeten worden. Laat u adviseren over de mogelijkheden.

Binnenafwerking

Een voordeel van het werken met een aannemer of vakman is dat zij na het bouwen van de dakkapel ook de afwerking aan de binnenkant van de dakkapel kunnen uitvoeren, weliswaar tegen een meerprijs. Bij het plaatsen van een prefab dakkapel dient u dit zelf nog (te laten) uitvoeren. Daarmee heeft u dan wel zelf de keuze of u deze meerkosten voor eigen rekening neemt. De reden dat de binnen afwerking bij het plaatsen van een prefab dakkapel niet meegenomen wordt, is dat hierbij vaak andere (lokale) vakmensen nodig zijn, bijvoorbeeld elektriciens en stukadoors.

Rommel en ander overlast

Kiest u voor het bouwen ter plaatse, dan dient u er rekening mee te houden dat dit meerdere dagen kan gaan duren, zeker als er ook eerst nog een oude dakkapel verwijderd moet worden. Al die tijd ligt u dak open en is deze blootgesteld aan de weerselementen. Daarnaast lopen de vakmensen regelmatig door uw woning. Dit geeft overlast, rommel en drukte in en om uw huis.
Een prefab dakkapel plaatsen gebeurt binnen één dag, inclusief het eventueel verwijderen van de oude dakkapel. Alle rommel wordt met een kraan buitenom afgevoerd. U heeft daardoor dus minder overlast en kunt u sneller genieten van uw aanwinst.

Afspraken en andere zekerheden

Bij het plaatsen van een prefab dakkapel is het totale bouw- en plaatsingstraject tot in detail bekend. Van elk onderdeel is helder wat de opties zijn en wat u dat gaat kosten. Voordeel is dat na het tekenen van de eindofferte het uiteindelijke totaalbedrag bekend is. U wordt achteraf niet meer geconfronteerd met meerwerk of onvoorziene aanvullingen of aanpassingen.
De nazorg is goed geregeld en u heeft garantie op de gebruikte materialen en de constructie. Dat geeft een vertrouwd en zeker gevoel.

Prefab dakkapel plaatsen van Wbb Dakkapellen

Wbb Dakkapellen is een gerenommeerde fabrikant van prefab dakkapellen en plaatst dagelijks meerdere dakkappellen door het hele land. Door de hoge kwaliteit van haar dakkapellen, de moderne strakke vormgeving en unieke hoog isolerende constructie, is zij toonaangevend op het gebied van prefab dakkapellen.

Zie ook onze blogs:
- Eigen fabricaat prefab dakkapellen
- 14 redenen om wbb-dakkapellen te kiezen

wbb-dakkapellen: Prefab dakkapel plaatsen of dakkapel ter plekke laten bouwen

Ook geïnteresseerd in een prefab dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!