Nieuwe zaagstraat

wbb-dakkapellen - Nieuwe zaagstraat overview

WBB Dakkapellen: Nieuwe zaagstraat in gebruik genomen

Begin deze maand hebben wij een nieuwe volautomatische zaagstraat in gebruik genomen. Deze machine is in staat om direct vanuit de bouwtekening van een dakkapel de benodigde materialen op maat en op hoge snelheid te zagen. Hiermee wordt een belangrijke tijdwinst behaald in productieproces van onze prefab dakkapellen.

Aanhoudende grote vraag naar dakkapellen.
In de maanden januari en februari van dit jaar, nog vóór de corona pandemie begin maart begon, was er al een stijgende vraag naar dakkapellen. Tijdens het hoogtepunt van de pandemie (maart, april) vlakte de vraag enigszins af, maar zo rond april, mei steeg de vraag weer exponentieel.
Met extra inzet van mensen hebben we voor de korte termijn aan die snel groeiende behoefte nu deels kunnen voldoen.
Zie onze speciale blog hierover:  “Dakkapellen rage tijdens corona crisis” :
https://wbb-dakkapellen.nl/category/dakkapellen-algemeen/

Structurele uitbreiding van de fabricatiecapaciteit noodzakelijk

De vraag naar dakkapellen blijft echter onverminderd hoog, zelfs tijdens de zomervakantie! Gelukkig liep er al een intern traject waarbij capaciteitsuitbreiding middels een vol automatiseerde zaagstraat voorzien was. Conform planning is deze zaagstraat begin september in onze fabricagehal geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Meer informatie: https://www.stromab.com/en/home

wbb-dakkapellen - zaagstraat overview

Voordeel van de geautomatiseerde zaagstraat

De vol automatische zaagstraat levert ons twee belangrijke voordelen op:
1. Minder houtafval door optimalisatie in de maatvoeringen van de te zagen materialen. Door een directe koppeling tussen onze tekensoftware en de nieuw zaagstraat, worden de maatvoeringen zonder fouten overgenomen. Dit leidt tot minder zaag- en restanten verlies.

  1. Door de zeer hoge snelheid waarmee de zaagstraat kan werken, wordt er tijdwinst geboekt in het in elkaar zetten van de dakkapel. De balken en andere onderdelen liggen dan immers al klaar voor gebruik en de betreffende monteur kan dus direct verder met het samenstellen van het frame en de andere delen van de dakkapel.

Wat merkt u ervan?

Met het sneller kunnen fabriceren van dakkapellen, hopen wij de huidige levertijden terug te kunnen dringen. De levertijd bedraagt nu meer dan 6 maanden en wij leveren momenteel gemiddeld meer dan 6 dakkapellen per dag uit. Door de verhoogde productiecapaciteit hopen wij nu de levertijd te kunnen terugdringen door meer plaatsingen per dag te kunnen inplannen. Bel ons gerust om te vragen naar de huidige stand van de levertijden.

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!