wbb-dakkapellen

wbb-dakkapellen

Wat kost een dakkapel?

De kosten voor een dakkapel bestaat uit twee delen:

  1. de aanschaf- en plaatsingskosten (eenmalig).
  2. de onderhoudskosten (terugkerend).

De aanschaf- en plaatsingskosten

Een vaste prijs voor een dakkapel kunnen we helaas vooraf niet aangeven. De prijs verschilt namelijk teveel per project en per klant: Materiaalsoort, gewenste breedte en hoogte, aantal kiep-tuimelramen, type dak en hellingsgraad van het huis, eventuele extra opties als horren en rolluiken, enzovoorts.  Ook de kosten voor het eventueel aanvragen van een bouwvergunning varieert behoorlijk per gemeente. WBB Dakkapellen levert prefab dakkapellen op maat en op uw wensen: We geven dan ook eerst geheel vrijblijvend een prijsindicatie af, zodat u goed weet wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten in uw specifieke situatie.

Kortom: Een prijsindicatie is zonder verplichtingen en er zijn geen kosten aan verbonden. (zie ook onze Algemene Voorwaarden).

Op ons Aanvraagformulier Prijsindicatie kunt u goed aangeven hoe uw bestaande situatie er uit ziet en wat uw wensen ten aanzien van de dakkapel zijn. Eventueel een foto of tekening meesturen is ook mogelijk. Op basis hiervan kunnen wij al een goede indicatie geven van welke kosten gemaakt moeten worden en wat de prijs wordt.

In ieder geval zitten de volgende kosten al inbegrepen in de prijs:

  • Oriënterend gesprek met één van onze adviseurs (inclusief het inmeten),
  • Aanmaken bouwtekeningen,
  • De huurkosten voor de mobiele kraan,
  • Het plaatsen van de dakkapel zelf (inclusief benodigd montagemateriaal),
  • Het opruimen van de bouwplek direct na de plaatsing.
wbb-dakkapellen - kosten voor prijsindicatie / offertes
wbb-dakkapellen - mobiele kraan voor het plaatsen van de dakkapel
wbb-dakkapellen - dakgoot schoonmaken

 

De onderhoudskosten

De jaarlijkse onderhoudskosten zijn bij een kunststof (HPL of Keralit) dakkapel, een aluminium dakkapel of een zinken dakkapel nagenoeg verwaarloosbaar. Niet voor niets geven wij op deze dakkapellen standaard 15 jaar garantie. Onze hardhouten dakkapellen met een standaard 10 jaar garantietermijn, gaan in principe ook een leven lang mee. Zolang het hout goed in de verf zit (een goede kwaliteit buitenverf is hierbij van belang) kan ook deze dakkapel bijzonder lang mee. Ons advies voor alle type dakkapellen is wel om bij de jaarlijkse controle van uw eigen dakgoten ook meteen die van de dakkapel mee te nemen en deze te checken op verstopping van de afwatering.

Wat kost een dakkapel: Samenvattend

Het antwoord op de vraag "Wat kost een dakkapel?" is dus simpel: De onderhoudskosten zijn de eerste 15 jaar (de garantieperiode) verwaarloosbaar. De kosten voor een dakkapel zijn daarom gelijk zijn aan de eenmalige aanschaf- en plaatsingskosten. Dat geeft een rustig gevoel. Geïnteresseerd: Vraag nu een prijsindicatie aan.