Keralit dakkapellen

Bij WBB Dakkapellen maken wij verschillende soorten kunststof dakkapellen. Dakkapellen bekleed met Keralit® zijn hierbij een van onze meest verkochte en geplaatste exemplaren. Niet verwonderlijk, want dakkapellen bekleed met Keralit® bieden veel voordelen en zijn nog duurzaam ook.

Kunststof dakkapellen van WBB Dakkapellen.

Naast de genoemde Keralit® dakkapellen, fabriceert WBB Dakkapellen ook dakkapellen van andere kunststof materialen. HPL/Trespa© zijn hierbij de bekendste materialen.
In onze blog “Welk materiaal kunststof dakkapel” gaan wij uitgebreid in op de verschillende voordelen van elk materiaal. In de blog van vandaag gaan we specifiek in op de met Keralit® beklede dakkapellen.

wbb-dakkapellen - Keralit dakkapellen

Keralit® beklede dakkapellen

Keralit® is een kunststof dat in de bouw veel wordt toegepast als vervanger van hout bij gevelbekleding. Keralit® bekleding wordt geleverd in panelen en in rabatdelen. Het materiaal is zeer stijf, heeft een laag uitzettingscoëfficiënt en is door de hardheid van de toplaag ook nog eens zeer duurzaam. Keralit® zelf bestaat uit gerecycelde polymeren op basis van koolstof en waterstof en is verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren, al dan niet met een houtstructuur. WBB Dakkapellen fabriceert dakkapellen met Keralit® als bekleding voor de boeidelen en voor de zijwangen.

Voordelen van Keralit®

De met Keralit® beklede dakkapellen zijn mooi om te zien en geven een dakkapel een strak, luxe en modern uiterlijk. Schilderen is nooit meer nodig. Geen afbladderende verflagen meer, geen verlies van glans. Zo nu en dan, bijvoorbeeld eens per jaar, een sopje en uw dakkapel ziet er blijvend verzorgd uit. Meer onderhoud komt er niet bij kijken.

Drie populaire versies van Keralit® beklede dakkapellen

Onze eerste variant zijn sponningdelen van 143 mm breed. Deze sponningdelen leveren de dakkapel het bekende klassieke rabbat uiterlijk op. Geschikt voor zowel horizontale als verticale montage. Leverbaar de meest gangbare RAL-kleuren.

wbb-dakkapellen - Keralit sponningsdelen 143 mm

De tweede variant en momenteel sterk in populariteit groeiende Keralit® bekleding zijn de sponningsdelen van 190 mm breed. Doordat deze sponningsdelen dichter op elkaar aansluiten, krijgt de dakkapel een nog strakkere ‘look’. Leverbaar in de meest gangbare RAL-kleuren.

wbb-dakkapellen - Keralit sponningsdelen 190 mm

De derde variant zijn brede licht overlappende rabbatdelen (ook wel “potdeksel” genoemd). De licht overlappende delen van 177 mm breed met houtlook geven de dakkapel een verdere verhoogde uitstraling van een luxe moderne “houten” dakkapel. Leverbaar in de meest gangbare RAL-kleuren.

wbb-dakkapellen - Potdeksel keralit

Conclusie:

Niet voor niets wint de kunststof dakkapel en dan de Keralit® versie daarvan, steeds meer terrein ten opzichte van de klassieke houten dakkapel. Op het gebied van onderhoud en duurzaamheid verslaat de Keralit® versie de klassieke houten versie met speels gemak. Ook qua uitstraling is het eigenlijk een ongelijke strijd in het voordeel van Keralit®.

Ook geïnteresseerd in een prefab dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!