Herfstklaar maken dakkapel

wbb-dakkapellen - herfstklaar maken dakkapel

Herfstklaar maken van uw dakkapel

Het is weer herfst. De bladeren vallen van de bomen. Storm en regen teisteren de komende weken weer ons land en vooral ook onze huizen. Toegegeven, naar buiten kijken in deze maanden levert met al die mooie herfstkleuren de fraaiste plaatjes op. En in onze warme woning is het binnen behaaglijk vertoeven, zeker als u een uitstekend geïsoleerde dakkapel van wbb-dakkapellen heeft.
Maar al die vallende bladeren, losgerukte takjes, twijgen, mos en het vele regenwater kan ook leiden tot iets minder fraais: vochtdoorslag of zelfs lekkage.

3 tips die uw dakkapel herfstklaar maken

Met onderstaande simpele tips helpen we u en uw dakkapel probleemloos de herfst en winter door.

  1. Zorg dat de dakgoten van uw huis en die van uw dakkapel(len) schoon zijn. Schep opgehoopte bladeren, takjes en mos uit de goten, zodat het regenwater vrij kan wegstromen naar de afvoerpijpen.
  2. Zorg dat de afvoerpijpen van uw dakgoten van uw huis en afvoerpijpen van uw dakkapel(len) niet verstopt zitten. Maak de pijpen schoon: zorg dat er geen takjes of andere zaken klem zitten in de buis zelf die de doorstroming van water kan belemmeren.
  3. Maak het platte dak van uw dakkapel schoon. Als op het dak bladeren ophopen en nat worden, vormen ze al snel een mogelijke verstopping in de dakgoten en afvoerpijpen.

Wateroverlast?

Mocht u tijdens een regenbui verrast worden door een lekkage binnen of een dakgoot die dan overstroomt, denk dan eerst even aan bovenstaande 3 tips. In de meeste gevallen zijn dit dan de veroorzakers. En kunt u zonder kosten te maken uw wateroverlast snel en meteen zelf oplossen.

Werk veilig

Nog een tip:
Maak uw dakgoten en afvoerpijpen niet tijdens een regenbui schoon. Normaal gesproken Bovenaan een ladder staan vinden veel mensen al niet echt leuk, maar tijdens een regenbui is dan nog eens extra gevaarlijk. Alles is dan nog eens extra nat en glibberig. Denk dus eerst aan uw eigen veiligheid als u aan bovenstaande schoonmaakklus begint.

Nog meer informatie?

Onze blogs:

  • https://wbb-dakkapellen.nl/7-voordelen/
  • https://wbb-dakkapellen.nl/checklist-dakkapel-periodiek/
  • https://wbb-dakkapellen.nl/dakkapel-goed-voor-energierekening/

 

wbb-dakkapellen - bladeren in dakgoot

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!