Financieren van uw dakkapel

wbb-dakkapellen - financieren van uw dakkapel

Het financieren van uw dakkapel is een onderwerp om toch even bij stil te staan: Als u dan (eindelijk) besloten heeft tot aanschaf en het plaatsen van een dakkapel, dan is er altijd nog het probleem hoe dit te financieren. Verreweg de eenvoudigste en meest goedkope oplossing is natuurlijk dit te financieren uit eigen middelen. Maar ook als de eigen middelen tekort schieten zijn er voldoende andere mogelijkheden tot financiering.

Financieren van uw dakkapel uit eigen middelen

Een dakkapel is een behoorlijk grote aanschaf qua bedrag. Gemiddeld kost een kunststof exemplaar zo’n € 5.000. Uit eigen middelen (direct vanaf de betaalrekening of indirect vanaf een spaarrekening) de goedkoopste oplossing.
U betaalt dan immers geen creditrente of andere financieringskosten en u heeft ook geen last van een maandelijks af te lossen bedrag.
Het is dan ook zeker een overweging om toch eerst nog even te wachten en door te sparen tot u het benodigde bedrag bij elkaar heeft.

Financieren van uw dakkapel met behulp van leningen

Hypotheek:

U kunt een zogenoemde verbouwingshypotheek of tweede hypotheek af sluiten. Let op: hiermee wordt ook uw totale hypotheekbedrag hoger. U dient wel over voldoende financieringsruime te beschikken om dit te kunnen bekostigen. Ook als u nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft, is een tweede (verbouwings-)hypotheek mogelijk. Omdat een dakkapel als waardevermeerdering van uw woning wordt gezien, is de hypotheekrente hiervan aftrekbaar.
Let op: laat u altijd adviseren door uw hypotheekadviseur of tussenpersoon over de mogelijkheden en voorwaarden in uw situatie.

Leningen:

Een lening of doorlopend krediet is ook een optie. U kunt deze bijvoorbeeld afsluiten bij uw bank. Een doorlopend krediet is vanwege de relatief hoge creditrentes de duurste van deze twee opties.
Er bestaan ook nog combinatieconstructies waarbij een lening in combinatie met uw bestaande hypotheek tegen een gunstiger tarief voor dit afgesloten kan worden.

Let op: Laat u zich goed voorlichten als een hypotheekvorm of een lening hiervoor wilt gebruiken.
AFM: https://www.afm.nl/nl-nl/professionals/doelgroepen/kredietaanbieders/wet-regelgeving

wbbdakkapellen - financiering van uw dakkapel - leningen en spaargelden

Andere financiering opties:

Er zijn nog andere financieringsopties. Bijvoorbeeld middels een erfenis (of via een constructie deze nu alvast in te zetten voor dit doel), Crowd-funding: aantal jaren nog redelijk succesvol, maar wordt steeds minder toegepast.

Let op: Laat u zich hier vooral adviseren door erkende financiële adviseurs of belastingspecialisten.

Beste manier van financieren

Uw eigen persoonlijke situatie is uiteindelijk bepalend voor uw keuze van de financiering voor het plaatsen van een dakkapel. Ook zijn misschien de voorkeuren van uw gezinsleden mede bepalend of het spaargeld (voor bijvoorbeeld een extra vakantie) wel ingezet moet worden voor dit doel.
Wat uw keuze uiteindelijk ook wordt, wij hopen in ieder geval dat deze blog heeft geholpen bij het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden van financiering van uw dakkapel.

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!