Extreme zomers

wbb-dakkapellen - extreme zomers
Extreme zomers

EXTREME ZOMERS EN UW DAKKAPEL

We kunnen met ons allen er niet meer onderuit: Global-warming is een feit en de gevolgen daarvan worden steeds duidelijker zichtbaar en merkbaar. Eén van die gevolgen, zo voorspellen de weerdeskundigen, is dat wij hier in Nederland de komende jaren met mildere, warmere winters te maken krijgen en in de zomer met extremer weer op dagbasis. Dat houdt in gewoon Nederlands concreet in dat we de ene dag in een korte broek met slippers lopen en de volgende dag in een lange broek met kaplaarzen: Tropische zomerse dagen wisselen zich snel af met moesson-achtige regenbuien.

Uw dakkapel en dit extremer weer

We krijgen dus te maken met zengende hitte de ene dag en regen in overvloed de andere dag. Wat betekent dit voor uw dakkapel.
Eigenlijk niets: Het dak van de dakkapel is uitstekend in staat om het gewicht van het overvloedige water te dragen en de dakbekleding houdt verder alles prima droog. De afvoer is eveneens ruim berekend op het afvoeren van veel water ineens.
Er is echter één "maar": De waterafvoer moet niet geblokkeerd zijn of anderszins dat het regenwater niet gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Met een gerust gevoel op vakantie

Wat te doen om met een gerust gevoel op vakantie te gaan? U laat immers uw huis achter voor een of meerdere weken.

  1. Zorg dat de afvoer van de dakkapel schoon en open is. Opgehoopte bladeren, vastgekoekt mos of opgedroogd vuil kan zich vastzetten in de overloop of de afvoer zelf. Regen kan dan niet meer gemakkelijk meer wegstromen.
    Op een warme droge dag is het schoonmaken van de overloop en de afvoer een simpel karweitje: Met stoffer en blik kan deze ophoping snel verwijderd worden.
  2. Zorg dat het dak van de dakkapel vrij is van bladeren, takken en ander rommel. Door extreem veel water kan deze rommel verplaatst worden richting de afvoer en daar alsnog een blokkade vormen.
    Ook dit is simpel op te lossen: Met een zachte bezem kunt u ook deze rommel opvegen en afvoeren.

Let op uw eigen veiligheid

NB: Wees voorzichtig met het werken op hoogte, en wees ook voorzichtig met de dakbekleding van de dakkapel (geen scherpe voorwerpen of iets dergelijks).

 

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!