Extra brede dakkapellen

plaatsen van een extra brede dakkapel

Extra brede dakkapellen

Dat de dakkapellen de afgelopen jaren qua grootte alleen maar toe neemt hebben we u al een keer eerder bericht ("Dakkapellen nog steeds ongekend populair").
Qua hoogte kiezen onze klanten steeds vaker voor de nieuwe standaard van 1,75 hoog. Zeker bij de dakkapellen met een strak en modern design, vaak ook van metaal, zien we zelfs nog hogere maten. Maar over de hoogte van dakkapellen wijden we binnenkort een aparte blog aan. In deze blog zetten we de focus op de breedte en dan wel de extra, extra brede dakkapellen.

Standaard dakkapel

De meeste dakkapellen die we uitleveren zitten qua breedte tussen de 3 meter en de 4,5 meter breed. Een maatvoering die enerzijds wordt bepaald door de bouwbreedte van de woning (5,5 meter tot 6,5 meter voor huidige nieuwbouwwoningen) en anderzijds door de aanwezige of de nog te realiseren kamerindeling, een aanwezige schoorsteen en technische installaties op de zolder.

NB: Lees aanvullend onze blogs:

wbb-dakkapellen - transport van een extra brede nokverhoging

Flinke uitbreiding

De bredere dakkapellen worden door ons meestal op de wat oudere vrijstaande huizen gezet, waarvan de (nieuwe) bewoners op zoek zijn naar een flinke ruimte uitbreiding. De zolderindeling betreft dan vaak meerdere kamers, trap/overloop en vrije ruimte die dan allemaal in één keer worden overspannen door een extra brede dakkapel. De indeling van de kiep-tuimelramen wordt dan helemaal afgestemd op de achterliggende kamers, muren en andere ruimtes.

Jarenlange ervaring

Met vele tientallen plaatsingen in de afgelopen jaren, mogen we gerust stellen dat we experts zijn op het fabriceren van en het plaatsen van extra brede dakkapellen. We hebben en kunnen dakkapellen tot zo'n 16 meter breed fabriceren en plaatsen. Bij nog bredere dakkapellen gaan allerlei praktische problemen een rol spelen, bijvoorbeeld tijdens transport en tijdens het optakelen. Een oplossing hiervoor is de dakkapel dan in twee delen te fabriceren en bij het plaatsten tot één geheel te smeden. Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden en de praktische zaken die bij extra brede dakkapellen kunnen spelen.

Een zeer recent uitgevoerde plaatsing in Sint Philipsland is hier te bewonderen.

wbb-dakkapellen - extra brede dakkapel na fabricage gereed voor transport

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!