Dakkapel met geïntegreerd elektrisch rolluik

wbb dakkapellen - dakkapel met geïntegreerd elektrisch rolluik

Dakkapel met geïntegreerd elektrisch rolluik

Eén van de grote opmerkelijke verschillen tussen een dakkapel van WBB Dakkapellen en die van andere leveranciers is dat het elektrische rolluik geïntegreerd wordt geleverd. Dat wil zeggen dat de "kap" van het rolluik is verwerkt in de overstek van de dakkapel. U verliest dus geen hoogte en u heeft geen last van verminderd lichtinval of verminderd uitzicht naar buiten. Een bijzonder fraai ogende oplossing, die ook nog eens wordt versterkt door de vrijwel onzichtbaar gemonteerde geleiders.

Niet vanzelfsprekend

De schrijver van deze blog was de afgelopen paar weken op huizenjacht. Bij het overgrote deel van alle bezichtigde huizen waren één of meerdere dakkapellen aanwezig. En, gewend aan de dakkapellen van WBB Dakkapellen, bekijk ik die dan toch net even anders dan een normale potentiële koper dat wellicht zou doen.
Eén van de belangrijkste zaken die mij opviel was dat er toch wel veel dakkapellen bestaan waarbij de “kap”(daar waar de rolluik in wordt opgerold) aan de buitenzijde tegen het raam net onder de overstek was bevestigd. Mogelijk dat deze rolluiken pas na de plaatsing zijn aangebracht, maar vanuit ervaring weet ik dat ze echter ook zo (niet geïntegreerd) worden opgeleverd.
En dat is best jammer: Niet alleen wordt daarmee het achterliggende raam aanzienlijk verkleind, waardoor en minder lichtval naar binnen is en het uitzicht naar buiten behoorlijk belemmerd wordt.
Maar ook esthetisch vind ik het persoonlijk, gezien vanaf de straat- of tuinzijde, niet echt een fraai ogende oplossing. Maar dat is een smaakkwestie.

Privacy en rust

Het aanbrengen van een al dan niet geïntegreerd elektrisch rolluik op een dakkapel is eveneens een smaakkwestie. Over het algemeen zie je in de zuidelijke provincies rolluiken vaker toegepast worden. Meestal wordt meteen de gehele woning gelijk voorzien van rolluiken op ramen, deuren en andere openingen op alle verdiepingen (zie artikel van VN: "De luiken gaan dicht": https://www.vn.nl/de-luiken-gaan-dicht/ ). In de overige provincies zie je dit echter veel minder gebeuren.

Privacy en rust zijn behoeften die in ieders leven een belangrijke rol spelen. Goed rusten is cruciaal voor uw eigen functioneren en zelfs cruciaal voor uw algehele gezondheid. Privacy is iets waar iedereen recht op heeft. Met een rolluik heeft u controle over uw privacy en rustmomenten.
Aanvullend houdt de rolluik op zonnige dagen een flink deel van de warmte alvast tegen, zodat binnen, onder de dakkapel zelf, de temperatuur aangenaam laag blijft.

Advies:

Als u dakkapellen vergelijkt, let dan op of de rolluiken wel netjes geïntegreerd zijn met de dakkapel zelf. Dat wil zeggen dat de "kap" van de rolluik (daar waar het oprolmechanisme zit) is weggewerkt in de overstek van de dakkapel.
Het oogt niet alleen fraaier en het geeft geen belemmering in het uitzicht of lichtinval.

Meer informatie:

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!