Dakkapel goed voor energierekening

Dakkapel en lagere energierekening

De energierekening blijft dit jaar lekker laag. En dat ligt natuurlijk voornamelijk aan het wel erg milde weer dat we tot nu toe in ons landje de afgelopen maanden hebben gehad. Vorige week de zeer hevige storm Ciara (lees onze blog "Dakkapellen doorstaan Ciara"), afgelopen weekend de storm Dennis en met de mini-storm Ellen nog op de loer. Hier en daar is het flink fout gegaan, maar over het algemeen viel het eigenlijk allemaal wel mee.
We zitten nu toch echt wel in het staartje van de winter. Natuurlijk, het kan nog misgaan. Ook in maart kunnen de temperaturen nog steeds onder de vorstgrens duiken. Maar wie geloofd daar nog in. Het ergste hebben we wel gehad zo.

En dat is nog wel zo prettig voor onder andere de energierekening.

Degene die vorige jaar een dakkapel hebben laten plaatsen, zullen het zeker gemerkt hebben: De combinatie van het milde weer en uw nieuwe dakkapel(len) heeft de meter nog nauwelijks laten draaien (gasgestookt of duurzaam elektrisch). En dat geeft toch een heerlijk gevoel toch?

Maar hoe komt dit dan?

Dakkapel en isolatie

Een dakkapel is duurzaam geïsoleerd met standaard een hoge isolatiewaarde. Het deel van het dak waar de dakkapel geplaatst is, wordt dus eigenlijk extra geïsoleerd. Dat is winst 1. Maar vaak bij de wat oudere huizen is er sprake van weinig tot geen isolatiewaarde. Om geen al te grote warmteverschillen te creëren (condensvorming), adviseren we om ook de rest van het dak meteen goed te isoleren. En dat is winst 2.

Dakkapel en zonuren

Maar er is meer: Het milde weer in deze wintermaanden heeft ook gezorgd voor meer zonuren. En we weten allemaal wat voor een effect zonnestralen op glas heeft: heerlijke gratis warmte. En dat is winst 3. Nu heeft natuurlijk niet iedereen een dakkapel mooi op het zuiden gericht staan, dus het effect is niet altijd even optimaal te benutten, maar toch.

Ook geinteresseerd in een dakkapel van WBB Dakkapellen?

Vraag gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aan. Op basis van door uzelf ingevoerde gegevens geven we binnen 3 werkdagen een persoonlijke op maat gemaakt prijsindicatie af!